A Hatvani Hegyőrség Civil Egyesület Hivatalos oldala

A Hatvani Hegyőrség 2008 óta működik.

Már több éve és egyre több eredményt felmutatva működik a Hatvani hegyőrség. Évente ezek az eredmények összefoglalásra kerülnek. Nem kihagyva a javítandó és még hiányt szenvedő régióit az egyesületnek.Idén is megtörténik a már szokásosnak mondható                                                            
ÉVES BESZÁMOLŐ 2014 Március 22.én.
melynek leiratát most közzé teszünk  oldalunkon.

 

A Hatvani Hegyőrség Civil Egyesület 2013. évben végzett munkájáról a 2014.Március 22.én tartott Közgyűlés tartalma !

 

Juhász Ferenc Egyesületi Elnök

 

3/22/2014

 

Tisztelt Közgyűlés!

Egyesületünk tevékenységét 2013-ban is, az alakulásunk idején elfogadott

Alapszabály az éves feladatterv és a Hatvan Városi Önkormányzattal kötött

Együttműködési Megállapodásban foglaltak szerint végeztük.

 A működési területünkön napi rendszerességgel járőröztünk. A kimaradó napok aránya nem érte el az 5%-ot.A „Niva” elöregedett, üzemeltetése egyre költségesebb és megbízhatatlanabb lett, ezért vált szükségessé egy fiatalabb beszerzése.

A járőrcsoportok zökkenőmentesen végzett munkáján túl, rendszeres a kis motorkerékpáros körbejárás is. Aktív tagjaink saját gépkocsijukkal rendszeresen úgy közlekednek, hogy az őrzött terület 1-1 részét áttekintik, ellenőrzik. Szükség szerint jelentik az észrevételeiket, segítséget kérnek, ill. segítenek a probléma tisztázásában, megoldásában. Az őrzési csoportvezetők minden héten írásos jelentést készítenek.

Az év folyamán nagyobb károkozással járó betörés, lopás két alkalommal fordult elő. Március 17.-én  8 épületbe hatoltak be.      - Valószínűleg több elkövető - ahonnan elsősorban élelmiszereket, étkezéshez szükséges eszközüket, zseblámpákat, elemeket tulajdonítottak el. A rongálási kár minden esetben lényegesen felülmúlta az eltulajdonításból keletkezett kárt. Október 8.-ára virradóan 3 birsalma fa termését vitték el.

A kerítés megrongálásával hatoltak be és több mázsatermést pakoltak gépkocsiba. A kisebb értékű károkozások elsősorban gyümölcsök eltulajdonításával valósultak meg. Konkrét tettenérés esetén figyelmeztettünk, néhány esetben feljelentést is tettünk.

2013 év folyamán továbbra is nagy figyelmet fordítottunk a Szőlőhegy esztétikai képének javítására. Szemétlerakás szinte teljesen megszűnt, de ha mégis előfordult saját magunk igyekeztünk sürgősen felszámolni azt (pl.: a Peres ú. feletti területről több mint 10 zsák vegyes szemét, a Balassi B. ú. felőli felhajtónál 5 zsákkal). Az elhanyagolt, gazos telkek tulajdonosait „több mint 60 főt' levélben hívtuk fel a rendeltetésszerű használat megvalósítására. Közülük negyvenen gondoskodtak a takarításról, bozótirtásról, fűnyírásról.

A Járási Földhivatallal tartott határszemle után újabb tulajdonosok tették rendbe a telküket. Végül novemberben a hivatal hét személy részére szabott ki bírságot. Jónak tartjuk, hogy a gondozatlan telkek egy részét a tulajdonosok értékesítették, a vevők azoknak gazdáivá váltak.  Az év folyamán az adásvételek száma már meghaladta a 40-et.

A hegyőrség pénz eszközeiből a dűlőutak állapotát és rendjét is folyamatosan javítgattuk. Nagyobb mennyiségű szilárd anyagot azonban nem sikerült szereznünk, de két kisebb, kritikusan saras, kátyús dűlőszakaszt betontörmelékkel javítottunk ki. Más alkalommal, saját utánfutóinkkal szállítottuk a kátyúzáshoz szükséges törmeléket. Egyik hegyőr társunk 2 napig dolgozott erőgéppel, s az összes dűlőutat el egyengette. Az év folyamán; májusban és október végén" a dűlők melletti füves sávokat ugyancsak hegyőr társunk saját erőgépével, a hegyőrség fűnyíró adapterével körülkaszálta.

Szükség szerint kézi erővel nyestük le a belógó bozótokat és javítgattuk a kikátyúsodott utat.

2013. április elejétől vezetőségünk erőfeszítéseket tett arra vonatkozóan, hogy a Szőlőhegyen áramellátás épüljön ki. Előzetes egyeztetéseink után május elejére a kiküldött több mint 100 db „Áramszolgáltatási igénybejelentő" lapból 64db-otjuttattak vissza a zártkert tulajdonosok. Ezt nyújtottuk be az ELMÜ - Émász Hálózati Csatlakozási Kft: felé, kérve a megvalósításra vonatkozó javaslatukat. A június 26-á n hozzánk megküldött tájékoztatás sajnos olyan költségeket tartalmaz a hálózat kiépítésére vonatkozóan (több mint 8.5 millió Ft nettó összeg) amit az igénylők vállalni nem tudnak. Az áramellátást továbbra is az egyik legfontosabbnak tekintjük ahhoz, hogy a Szőlőhegy fejlődése minőségi változást érjen el.

Nagyon szeretnénk, hogy pályázati pénzből, támogatásból, mint egy 5 millió forint (a transzformátorhoz vezető 22kW-os kábel kiépítésének költsége) összejönne. (Így saját erőt is bevonva a gyenge feszültségű hálózat kiépítése megvalósulhatna.

Egyesületünk tagsága az elmúlt közel 6 év alatt jó emberi kapcsolatban, egymást és közös céljaink megvalósítását segítve végzi mindennapos munkáját. Az évek során kialakult baráti kapcsolatok a hegyőrség tagjain túl a családtagokra is kiterjednek.

Szépen példázza ezt az a tény, hogy a  6. hegyőr találkozón (június 29.-en) 108 fő vett részt akik nagyon jól érezték magukat.

Itt került kiosztásra a „Gondos Gazda" oklevél 3 különböző formája, összesen 14 fő ill. család részére. Czibolya Csaba - gépkocsi szerelő és a Fazekas házaspár a hegyőrséget-legtöbbet segítő munkájáért kapott elismerő oklevelet.

Sajnos egyre többen tartozunk olyan korosztályba, akiknek már nehézséget jelent a hegyőr szolgálat vagy a telkük jó színvonalú megművelése is. Többen eladták a telket vagy csökkentették a befektetett munkát.

Az év folyamán a taglétszámunk lényegesen nem változott.

Itt jegyzem meg, hogy a tagdíjfizetési morál jó, meghaladja a 92%-ot.

A hegyőrséget járőrözéseinket, segítőkész hozzáállásunkat a telektulajdonosok és földhasználók fontosnak és szükségesnek tartják. Elismerik a munkánkat. Ebből az sem von le lényegesen, hogy néhány esetben „összekülönbözésbe kerültünk" pl.: a gépi földmunkákkal megrongált dűlőutak miatt, az elhanyagolt kert és közterület miatt vagy a kerti hulladékok miatt. Végül is minden esetben találtunk kompromisszumos megoldást.

Úgy ítéljük meg, hogy az eltelt időszak alatt pozitív irányba változott a Szőlőhegy képe, gondozottabb, biztonságosabb lett.

Nagyon fontos szerepet vállalt a Városi Önkormányzat azzal, hogy anyagilag és erkölcsileg is segíti munkánkat, amit ezúton is megköszönünk. Szabó Zsolt polgármester úr munkánkat elismerte, eredményesnek ítélte. Hangsúlyozta, hogy a rendszeres járőrözés, odafigyelés hatására az őrzött terület biztonságos és egyre rendezettebb lett. További jó munkát kívánt, amihez az Önkormányzat ebben az évben is támogatást biztosít.

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 7
Havi: 77
Össz.: 14 641

Látogatottság növelés
Oldal: 2013 Évi Beszámoló
A Hatvani Hegyőrség Civil Egyesület Hivatalos oldala - © 2008 - 2024 - hatvanihegyorseg.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »